Pattyp
Image default
Gezondheid

Hoe je van huidvlekken af komt 4 do’s die een wereld van verschil maken

Huidvlekken zijn niet leuk om te hebben. Vaak zitten ze op vervelende plekken en zijn ze in de meeste gevallen licht- tot donkerbruin en zelfs zwart van kleur, dit noemen we ook wel pigmentvlekken. Huidvlekken hoeven overigens niet bruin van kleur te zijn. Je hebt ook rode huidvlekken die niet meer vanzelf wegtrekken. Hieronder 6 do’s om van huidvlekken af te komen.

1) Goede reiniging en hydratatie van de huid
Een goede reiniging, vooral wanneer je make-up draagt of veel buiten komt. Is toch wel heel erg van belang wil je voorkomen dat je last krijgt van puistjes. Het goed reinigen met een mild product kan al helpen. Maar let op, reiniging van binnenuit is even belangrijk. Veel water drinken is goed om de huid van binnenuit te reinigen en hydrateren. Bij een droge huid kun je namelijk ook puistjes en oneffenheden krijgen.

2) Draag dagelijks een zonnebrandcreme
Heb jij last van snelle pigmentontwikkeling op bepaalde plekken (pigmentvlekken). Dan is het raadzaam om dagelijks een zonnefactor te gebruiken met hoge spf. Veelal is het zo dat jouw huid snel pigment aanmaakt ter bescherming van de huid. Door zon wordt deze aanmaak versnelt, waardoor de huid acuter reageert. Hierdoor kan er op één bepaalde plek extra pigment aangemaakt worden, wat zich uit in een pigmentvlek.

3) Gezonder eten
Gezonder eten is niet alleen maar goed om niet aan te komen. Maar is ook heel goed voor de huid. In gezonde voeding zit zoveel meer dan je wellicht denkt. Gezond eten zoals groente, fruit en granen zorgen ervoor dat je lijf voedingsstoffen binnenkrijgt die die echt nodig heeft. Denk aan vitamines en mineralen. Als je langdurig gezonder eet dan merk je dat vanzelf ook aan de conditie van je huid.

4) Ga bewegen en kom buiten
Het is ongezond voor je lichaam, geest en huid om de hele dag binnen te zitten. Vooral nu het vroeg donker wordt is het aan te raden om overdag minimaal een uur in de buitenlucht te zijn. Zo kan je lichaam Vitamine D opnemen en krijgt je huid vanzelf een natural glow. Sporten en daarbij ook zweten is ook goed voor de huid. Op deze manier worden er veel afvalstoffen naar buiten gezweet wat ervoor zorgt dat je minder kans hebt op ontstekingen/puistjes en oneffenheden.

Bovenstaande tips zullen binnen een maand al voor huidverbetering zorgen. Je zult merken dat de huidvlekken minder worden, je huid egaler wordt en dat je veel minder last zult hebben van puistjes. Gebruik dagelijks een zonnefactor wanneer je last hebt van pigmentvlekken en zorg ervoor dat je er een gezondere levensstijl op na houdt. Al deze elementen zullen er zorg voor dragen dat huidige pigmentvlekken zullen vervagen en dat er minder snel nieuwe pigmentvlekken bij zullen komen.

Gerelateerde artikelen

Schimmelnagels behandelen op effectieve wijze

Weg met donkere vlekken in het gezicht

De beste training om snel af te vallen.