Pattyp
Image default
Bedrijven

Wat is een derdengeldenrekening?

Veel mensen vragen wat een derdengeldenrekening is, veel mensen weten dus niet wat het betekent. Een derdengeldenrekening wordt ook wel een kwaliteitsrekening genoemd. Kort gezegd is dit dus een aparte bankrekening die later voor je derden is. Het geld wordt dan tijdelijk geparkeerd totdat het geld aan de begunstigde kan worden uitgekeerd.

 

Veiligheid

Als je geld aan het sparen bent voor je kinderen dan is het handig om dit zo veilig mogelijk te doen, hiervoor zijn dan ook een aantal bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Tegenwoordig is ook vaak te zien dat mensen het moeilijk vinden om te sparen. Veel mensen geven namelijk het geld wat ze elke maand binnekrijgen meteen uit. Dit met in het achterhoofd ‘ik krijg volgende maand toch weer geld, dus sparen is niet nodig’. Als je later kinderen wilt of grote plannen hebt dan is het noodzakelijk om te sparen. Kinderen moeten later studeren en dat kost natuurlijk al heel erg veel geld. Ook wil je ze later helpen met een steuntje in de rug als ze uit huis gaan. Je kunt kinderen ook al op vroege leeftijd leren sparen. Willen ze bijvoorbeeld zo graag een iPad? Leer ze dan dat ze doormiddel van te sparen zelf een iPad kunnen kopen.

 

Verdeling van rijkdom

Het gaat niet goed met de verdeling van rijkdom. Door de corona zijn de rijken nog rijker geworden en de armen zijn nog armer geworden. Het blijkt uit onderzoek dat de rijkste mensen ter wereld 15000 euro verdienen per seconde. Dit is ook wel 1,3 miljard per dag. Het is dus voor vele mensen een shock dat er in totaal 160 miljoen mensen zijn teruggevallen in armoede. Een grote reden waarom arme landen armer zijn geworden komt ook door de corona. Arme landen konden namelijk de vaccinaties niet betalen. Ook zijn er vele banen kwijtgeraakt waardoor mensen zonder baan kwamen te zitten. Er zijn dus veel problemen op de wereld die hopelijk in de toekomst opgelost kunnen worden.

https://bundelpay.nl/wat-is-een-derdengeldenrekening/