Pattyp
Image default
Bedrijven

Redenen om over te stappen naar de zorg

Wil jij graag werken in de zorg? Dat kom goed uit, er is namelijk een groot tekort aan personeel in de zorg. Het UWV heeft berekend dat er dit jaar zo’n 130.000 vacatures open staan. Het gaat vooral om zorgenden en verpleegkundigen op mbo- en hbo- niveau. Wij geven jouw een aantal redenen, waarom je in de zorg zou willen komen werken!

Ga een nieuwe uitdaging aan

Je mist uitdaging bij je huidige baan. Sommigen hebben na een tijd het gevoel dat je je roeping mist, of je wilt weer aan de slag gaan. Dan is dit het moment om je stap te zetten naar de gezondheidszorg. De zorgsector is erg breed, dus je hebt grote kans dat je een opleiding vind die helemaal bij jou past. Zo zijn er opleidingen te vinden van anesthesiemedewerker tot verpleegkundige en radiotherapeutisch laborant tot psycholoog.

Zet jezelf in voor anderen

Wanneer je in de zorg werkt, bied je patiënten een helpende hand, je bent een luisterend oor en je geeft natuurlijk specialistisch advies. Je betekent hier niet alleen iets voor de patiënten die je helpt, maar ook voor je collega’s. Door samen te werken leer je een hoop van anderen, hierdoor word je steeds beter in je werk. Hierdoor ontwikkel je ook nog eens jezelf als persoon.

Werken met je hoofd, hart en handen

Je kunt veel voldoening halen aan werken in de zorg. Toch eist het werken in de zorg het een en ander van je. Werken in de zorg biedt jou een mooie, nieuwe uitdaging. Je volgt allereerst een pittige opleiding, echter is theoretische kennis niet alles. Als je aan de slag wilt in de zorg, dan is het belangrijk dat je ook over de nodige sociale vaardigheden beschikt. Dat is net zo belangrijk als de praktische instelling die je opdoet op de opleiding.

Je blijft ontdekken

De zorg blijft zich constant ontwikkelen. Door samen te werken met veel collega’s blijf je bij leren. Je komt steeds nieuwe mensen tegen in de zorg die jou iets bij kunnen leren. Tevens ben je vaak bezig met onderzoeken, daardoor doe je steeds meer kennis op. Zo zou je door naar het buitenland te vertrekken en daar aan de slag te gaan een hoop bij leren. Je kunt bijvoorbeeld werken op Bonaire in de zorg. Zo werk je in een compleet nieuwe omgeving en leer je een hoop bij!

https://www.healthz.eu/werken-op-bonaire/

Gerelateerde artikelen

2 keer per week rijlessen volgen in Oosterhout

Leadgeneratie telemarketing B2B

Expertise op het gebied van ledverlichting