Pattyp
Image default
Bedrijven

Hoe kan je Data Analysis gebruiken voor je bedrijf?

De maatschappij digitaliseert steeds meer, mensen shoppen meer online en gebruiken vaker en langer hun mobiele apparaten. Wanneer jouw klanten hun telefoon gebruiken om naar jouw website te gaan, wordt er data gegenereerd. Dit is een enorme hoeveelheid aan informatie en wordt daardoor ook wel Big Data genoemd. Het verzamelen van data over je klanten is cruciaal, maar hoe kan je het gebruiken voor je bedrijf?

Hoe verzamel je data?

Wanneer je een advertentie online zet op Facebook of Google, kun je het aantal klikken op de advertentie bijhouden maar ook: het aantal keren dat je website daarna werd bezocht door dezelfde bezoeker, het percentage unieke gebruikers wat ook tot een transactie heeft geleidt, welke marketing goed is aangeslagen op de website bezoekers en hoeveel procent van de bezoekers meteen weer weg klikte nadat ze op de advertentie hadden geklikt.

Waarom data verzamelen?

De data die je verzamelt van je klanten geeft inzichten in hoe de klantreis is van de bezoekers van je website en hoe je dat kan gebruiken in verdere marketing. Je kan op deze manier je doelgroepen beter begrijpen, of er zelfs achter komen dat je een andere doelgroep hebt dan je in eerste instantie dacht. Met behulp van data analytics kun je dus de klanten beter bedienen door het inzicht in de klantreis; bijvoorbeeld hoe ze door je website navigeren en of ze liever een mobiel of tablet gebruiken. 

Je kan data analytics ook gebruiken als input voor verdere beslissingen of marketingcampagnes. Zie je bijvoorbeeld dat bij een specifieke campagnes niet zo’n goede response is, dan kan je dit aanpassen zodat het beter aansluit bij je doelgroep. Zonder data analytics had je dit niet kunnen achterhalen. Op deze manier kun je ook testen welke marketing campagne het beste aansluit bij je doelgroep door ze op dezelfde tijd online te zetten en de data te vergelijken bij beide campagnes. 

https://dataanalytics.nl/