Pattyp
Image default
Bedrijven

Waarom een uren registratie bijhouden?

Met een urenregistratie worden alle gewerkte uren van zowel werkgever als personeel bijgehouden en in overzichtelijke lijsten verwerkt. Dit wordt bijna altijd digitaal gedaan, een enkeling doet dit nog op papier. De reden hiervoor is dat een digitale uren registratie vele malen gemakkelijker is om bij te houden. Deze digitale lijsten worden voornamelijk bijgehouden in Excel lijsten, op deze manier kan er altijd worden bekeken hoeveel uren er gewerkt zijn.

 

Kosten besparen met uren registratie

Om veel verschillende redenen is het belangrijk om een uren registratie zo goed mogelijk bij te houden. Dit is voor flexwerkers, maar ook voor vast personeel van belang. Op deze manier hebben ze altijd bewijs om uren te verantwoorden als er vragen zijn. Daarbij is het ook handig om inzicht te krijgen in het aantal uren dat gewerkt is voor een bepaalde werkzaamheid. Dit kan ervoor zorgen dat efficiëntie toeneemt tijdens het werken. Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is het voorkomen van misgelopen inkomsten. Als uren namelijk niet worden genoteerd, kun je er ook niet voor uitbetaald worden. Als een bedrijf een factuur verzend naar een klant op basis van de gewerkte uren is het ontzettend belangrijk dat de uren op het factuur ook overeen komen met de daadwerkelijk gewerkte uren. Door gebruik van een uren registratie is de kans op inkomsten verliezen dus vele malen lager dan zonder.

 

Makkelijke tools gebruiken

Uren registreren is iets wat zeer nauwkeurig moet gebeuren. Zoals je eerder las zijn er veel mensen die dit doen door gebruik te maken van Excel, maar dit kan op veel gebruiksvriendelijkere manieren. Hier zijn ontzettend veel handige tools voor. Een uren registratie bijhouden was nog nooit zo makkelijk, handig en kostenbesparend.

https://keeping.nl/urenregistratie

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je Data Analysis gebruiken voor je bedrijf?

Specialist bij letselschade in Almelo

Ervaren loodgieter in Blaricum gezocht?