Pattyp
Image default
Bedrijven

Bijtspeelgoed, wat is het en wat kun je ermee

Op jonge leeftijd vinden kinderen het vaak fijn op te bijten, kinderen komen hierdoor namelijk tot rust en kunnen zich beter concentreren. Vaak zie je dan ook dat een kind aan het bijten is op een mouw, dit is natuurlijk zonde, de mouw wordt dan namelijk helemaal nat en er kunnen gaten in komen. Het is ook niet goed voor kinderen op te bijten op potloden en pennen, naast dat ze stuk gaan kan de inkt van de pen ook in de mond van het komen. Bijtspeelgoed is dus het beste op aan een kind te geven, een kind kan hierdoor toch bijten en er gaat niks stuk. 

Keudoppen

Wanneer een kind op school aan het werk is is de neiging heel groot op te bijten op hun pen of potlood, door op de achterkant van de pen of het potlood een kauwdop te doen bijt een kind niet direct op het potlood of de pen. Hierdoor kan een kind dus geen inkt in zijn of haar mond krijgen, gaan de potloden of pennen niet stuk en is het ook beter voor de tanden. Wanneer een kind de hele tijd op iets hards bijt is dit niet goed voor de groei van de tanden, je zult dan ook zien dat een kind later langer aan een beugel zit als hij of zij veel op harde dingen heeft gebeten zoals potloden en pennen. 

Kauw sieraden

Het is ook mogelijk om een kind een kauwsieraad te geven, hierdoor heeft een kind altijd iets bij zich waarop hij of zij kan gaan kauwen. Er zijn zowel kauwarmbanden als kauwkettingen, deze sierraden zijn ook nog eens in stoere kleuren en patronen dus zullen ook niet misstaan. Door deze sieraden voorkom je dan een kind zijn of haar mouwen kapot bijt of gaat bijten op verkeerde dingen.