Pattyp
Image default
Bedrijven

Camerabewaking voor een gevoel van veiligheid

De huidige inbrekers zijn een heel brutaal volkje. Voor een goed gevoel van veiligheid wanneer je een langere tijd van huis bent is het slim om, naast een alarmsysteem, een beveiligingscamera op te hangen. Je kunt niet enkel een oogje n het zeil houden, je kunt ook nog eens de inbrekers afschrikken, want zodra die een camera zijn hangen, zullen ze snel weggaan.

Wellicht denkt u dat beveiligingscamera’s erg prijzig zijn. Dat is tegenwoordig niet meer zo’n groot probleem. De beveiligingscamera’s zijn nu beter betaalbaar dan ooit tevoren. De techniek verbetert constant en de camera’s kunnen met de jaren makkelijker worden gemaakt. Er komen ook steeds meer verschillende typen camera’s op de markt.  En je kunt kiezen tussen meer opties. Tegenwoordig bestaan er zelfs beveiligingscamera’s die werken met behulp van een ingebouwd zonnepaneel.

“Wat is de reden om een camera die werkt op zonnepanelen aan te schaffen?” Zou je jezelf kunnen afvragen. De camera met ingebouwd zonnepaneel heeft bepaald voordelen die de andere camera’s allemaal niet hebben. De camera’s met zonnepaneel zijn allereerst erg duurzaam; ze zijn vriendelijk voor ons milieu. Maar het grootste voordeel is dat deze camera’s simpelweg in meer verschillende situaties kan worden geplaatst. Dit soort camera verzorgt namelijk de eigen voeding, waardoor je hem zowat overal kan plaatsen. Dus ook lokacties waar helemaal geen elektrisch net is. De camera’s blijven het ook gewoon doen wanneer het een lange tijd bewolkt is. Deze camera’s hebben namelijk een ingebouwde accu, waardoor de camera tot wel drie dagen blijft werken.

Dit soort camerasysteem kan je dus prime toepassen in een situatie als een bouwplaats. Je hebt geen netstroom nodig, dus zelfs een bouwplaats in een afgelegen bos kun je nu beveiligen met een camera.

Dankzij de streamingsfunctie die via het 4G netwerk loopt, kun je op iedere plek op de wereld je beelden bekijken.