Pattyp
Image default
Gezondheid

De 9 redenen om voor natuurlijke producten te kiezen

Natuurlijke voeding is gebaseerd op de consumptie van de meeste voedingsmiddelen in hun oorspronkelijke staat, met respect voor het milieu en onze gezondheid. Doel is het gebruik van verwerkte voedingsmiddelen te beperken en voorrang te geven aan vers fruit, groenten, noten, volle granen en peulvruchten, met respect voor wat de natuur ons in elk seizoen te bieden heeft.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat het geheim van een lang, vol en gezond leven de praktijk van gezonde gewoonten is, altijd beginnend met een voeding op basis van natuurlijke voedingsmiddelen, die het lichaam in staat stelt ziekten te voorkomen (altijd in combinatie met lichaamsbeweging en het behoud van de geestelijke gezondheid).

 

Als we kiezen voor een natuurlijk dieet, moeten we voedingsmiddelen vermijden die toegevoegde suikers en kunstmatige additieven bevatten, zoals conserveermiddelen, smaakstoffen, kleurstoffen en onnatuurlijke antioxidanten. We moeten niet alleen de kwaliteit van het voedsel dat we eten kennen, maar ook de hoeveelheid van deze ingrediënten, zodat we alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgen en we ons prettig voelen in ons lichaam. Daarom is het beter jouw boodschappen te doen bij een gezondheidsshop die een ruime keuze aan natuurlijke producten aanbiedt. 

 

Natuurgeneeskunde

Wij moeten begrijpen dat de therapeutische aanpak van de natuurgeneeskunde verschilt van die van de conventionele geneeskunde. De toepassing ervan moet vergezeld gaan van een voorafgaande diagnose en een aanvulling vormen op de traditionele geneeskunde.

Natuurgeneeskunde is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke geneesmiddelen om het lichaam te helpen zijn zelfregulerende mechanismen te activeren, d.w.z. om het aangeboren genezingsvermogen van het lichaam te stimuleren en geestelijk en lichamelijk evenwicht te bereiken.

In een gezondheidsshop vindt je een grote verscheidenheid aan natuurlijke of plantaardige producten met een hoog wetenschappelijk bewijs die ons kunnen helpen ziekten te voorkomen en bepaalde kwalen te behandelen zonder even agressief te zijn als de conventionele geneesmiddelen.

 

Natuurlijke cosmetica

Naast voedingsmiddelen en geneesmiddelen vindt je in een gezondheidsshop ook diverse natuurlijke cosmetica. Dit product is gebaseerd op het gebruik van ingrediënten van plantaardige oorsprong en hun aanpassing aan onze huid om de voordelen ervan optimaal te benutten.

Onder de voordelen die het biedt, vinden we in de eerste plaats de kwaliteit en de duurzaamheid van de aroma’s, de tolerantie en het hoge gehalte aan actieve bestanddelen. Bovendien bevorderen zij de biologische landbouw, de recycling van hun verpakkingen en de plaatselijke handel.

 

De beste redenen om voedingsmiddelen en cosmetica in een gezondheidsshop te kopen

 

1. Voedsel in zijn oorspronkelijke staat, onbewerkt, met gebruikmaking van al zijn voedingsstoffen;

2. Bevat geen synthetische conserveringsmiddelen, kleurstoffen, siliconen of pesticiden die schadelijk zijn voor de gezondheid;

3. Producten die het milieu en de dieren respecteren;

4. Stimuleer de aangeboren genezing capaciteit van het lichaam;

5. Minder bijwerkingen en een grotere tolerantie bij de inname ervan.

In het geval van cosmetica:

 

6. Ze passen zich beter aan onze huid aan omdat ze zijn samengesteld uit elementen die een grotere affiniteit met onze opperhuid hebben;

7. De kwaliteit en de duurzaamheid van hun aroma’s;

8. Hoog gehalte aan actieve bestanddelen;

9. Zij promoten biologische landbouw en recycling van hun verpakkingen.

 

De enige manier om ons leven te veranderen is door onze gewoonten te veranderen. Wanneer we onze eetgewoonten veranderen, veranderen verschillende aspecten in positieve zin in lichaam en geest. De zelfzorg die een evenwichtige voeding door de consumptie van natuurlijke voedingsmiddelen met zich meebrengt, levert naast goede lichamelijke resultaten zoals een grotere bereidheid en energie om dagelijkse taken te vervullen, verschillende positieve aspecten op in het gevoel van eigenwaarde en in de relatie met zichzelf.

Om al deze redenen kunnen we concluderen dat natuurlijke producten een goed alternatief zijn om voor onze gezondheid en het milieu te zorgen. We proberen allemaal voor ons lichaam te zorgen, en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen is ongetwijfeld de beste optie.