Pattyp
Image default
Gezondheid

Weg met donkere vlekken in het gezicht

Er zijn verschillende oorzaken voor het hebben van donkere vlekken in gezicht, zo kan dit komen door jarenlange blootstelling aan de uv-straling aan het zonlicht, maar ook door hormoonschommelingen waar vrouwen mee te maken krijgen bij bijvoorbeeld zwangerschap of de overgang. Ook kunnen deze donkere vlekken ontstaan door beschadigingen in de huid door bijvoorbeeld psoriasis of acné. Maar jij wilt weten hoe je deze vlekken in gezicht verwijderen kunt, en daar hebben wij tips voor.


Afbeelding van een donkere vlek in het gezicht

Draag elke dag een zonnecrème

Natuurlijk kun je hiermee niet de huidige donkere vlekken in gezicht verwijderen, maar je kunt wel voorkomen dat ze erger worden of dat er nog meer ontstaan. Het is namelijk Uv-straling die een overtollige aanmaak van melanine stimuleert en dat resulteert dan weer in donkere vlekken in het gezicht. Bovendien kun je door het dragen van zonnecrème ook voorkomen dat jouw huid verbrand en verlaag je uiteraard de kans op huidkanker.

Skinlight crème opsmeren

Een gemakkelijke manier om de donkere vlekken op te lichten is door de Skinlight whitening treatment te gebruiken. Dit is een crème met blekende elementen die de huid bij de donkere vlekken steeds wat lichter zal maken. Voordat je het weet zie je de vlek niet eens meer zitten.

Gebruik camouflage make-up

Natuurlijk kun je hier de vlekken in gezicht niet echt mee verwijderen, maar het lijkt wel zo. Als je zo goed weggewerkt kun je zonder ook maar iets aan de huid te doen, de vlekken wegwerken. Je zult ze niet meer eens zien zitten, en is dat niet de hele bedoeling. Er bestaat zelfs speciale camouflage crème voor huidproblemen als deze die een stuk meer dekkend zijn dan de concealer die je bij de drogist vindt

Een peeling en hydraterend masker

Wanneer de donkere vlekken niet erg diep zitten en je jouw huid niet wilt beschadigen dan is dit de manier om te gebruiken. Een peeling zal de bovenstaande laag dode huid verwijderen, en hiermee dus ook de donkerste huid bij de donkere vlekken. Een hydraterend masker zal de huid hierna weer hydraten en herstellen.

Een chemische peeling

Thuis kun je inderdaad zelf een peeling doen, maar als je het iets grover wilt aanpakken dan kun je bij een schoonheidsspecialist een chemische peeling laten doen. Hierbij gebeurd hetzelfde maar een stuk intensiever waardoor er dus ook meer huid vanaf zal komen. Niet alleen zal je hiermee van donkere vlekken af kunnen komen, maar over het algemeen is het ook ontzettend goed voor de huid

Dit waren enkele opties die je hebt wanneer je jouw vlekken in het gezicht verwijderen wilt, je hebt dus best een paar verschillende mogelijkheden van licht tot best intensief. Voor jou zal er vast wel iets tussen zitten, en anders zijn er zelfs nog meer mogelijkheden te vinden via Google. Je hoeft in ieder geval niet bij de pak en neer te zitten, er valt altijd iets te doen aan donkere of zwarte vlekken in het gezicht. Dus geef de moed zeker niet op!

Gerelateerde artikelen

Waarom iedereen een psychotherapeut zou moeten overwegen

Behandelingen die de mondhygiënist in Naaldwijk aanbiedt

Dagvaarding Hugo de Jonge